Barcelona

Foment del Treball declina participar en el Pacte Nacional pel dret a decidir

Tot i que assegura que no està en contra del dret a decidir, la patronal considera que la trobada té molta càrrega política i institucional. Foment formava part d'una llista de 33 entitats, entre les quals hi ha sindicats i cambres de comerç, convocades pel govern a participar en l'acte, juntament amb partits polítics. La baixa de Foment se suma a la del PSC, que tampoc hi anirà.

RedaccióActualitzat
Foment del Treball ha declinat participar en la reunió inaugural del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La patronal catalana havia estat convocada pel govern juntament amb 33 entitats més a la trobada del proper 26 de juny, però ha desestimat la seva assistència, tot i haver acceptat inicialment la invitació.

Fonts consultades de membres de la junta directiva afirmen que la posició ha canviat en saber que la reunió de dimecres no és una trobada informativa, sinó la constitució d'un òrgan amb "marcat caràcter polític".

La baixa de Foment se suma a la del PSC, que ja va anunciar que no assistirà al Pacte Nacional perquè considera que no es garanteix la neutralitat del procés cap a la consulta.

La versió oficial de la patronal és que l'executiva de Foment no té delegades les funcions per participar en la constitució de cap òrgan polític. En adonar-se que és precisament això el que es farà el pròxim dimecres, han comunicat al govern que no hi assistiran.

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reunirà partits polítics i entitats amb l'objectiu de construir un consens social al voltant del dret a decidir.
Anar al contingut