Figueres

Figueres acull el primer congrés de viquipedistes catalans amb l'objectiu de fomentar la llengua a internet

Fomentar l'ús de la Viquipèdia i fer guanyar confiança en el fet que també es pot aprendre a través d'internet en català. Aquests són els objectius dels organitzadors del primer congrés viquipedista català que s'ha celebrat a Figueres. L'assemblea de l'Associació d'Amics de la Viquipèdia s'ha reunit per estudiar les estratègies i plans de futur per al cas concret d'aquesta enciclopèdia en línia i els seus projectes germans en català. I és que els organitzadors veuen a internet la possibilitat de consolidar l'ús de la llengua catalana, i per això pretenen treballar la versió en català de la Viquipèdia a fi de tenir els màxims coneixements en línia en el nostre idioma.

Actualitzat
La Viquipèdia en català ja ha arribat als 200.000 articles, i el català és la quinzena llengua amb més entrades en aquesta enciclopèdia totalment gratuïta que es pot consultar a internet. A més, des de fa mig any hi ha en marxa un projecte per millorar els 1.000 textos fonamentals que conté. La Viquipèdia en català es troba en el segon lloc de la classificació de qualitat, només superada per l'anglesa.

L'Associació d'Amics de la Viquipèdia demana a la societat catalana que participi més activament per ampliar-la, i per això fa conferències i cursets on s'ensenya a editar textos i signa convenis amb institucions perquè alliberin continguts. El text que ha fet arribar la Viquipèdia al nombre 200.000 informa sobre el carnaval de Solsona. El primer article en català es va penjar el 2001.

Anar al contingut