Madrid

L'Audiència Nacional imposa una fiança civil solidària de 800 milions d'euros per la sortida a borsa de Bankia

La fiança afecta Bankia, la seva matriu, l'expresident Rodrigo Rato, l'exconseller delegat, l'exvicepresident i l'adjunt a presidència

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu xifra en 800 milions d'euros les pèrdues que podrien haver tingut les persones que van comprar accions quan Bankia va sortir a la borsa.

Andreu ha imposat aquesta fiança, anomenada de responsabilitat civil solidària, a Bankia, la seva matriu, Banc Financer i d'Estalvis; a l'expresident Rodrigo Rato, a l'exconseller delegat Francisco Verdú, a l'exvicepresident José Manuel Olivas i l'adjunt a presidència, José Manuel Fernández Norniella. 

Disposaran d'un mes per dipositar els diners, que tenen per objectiu cobrir les responsabilitats que es derivin d'aquest cas.

Després d'analitzar els informes que van fer dos pèrits del Banc d'Espanya que van detectar errors en els comptes amb què Bankia va sortir a borsa, el jutge veu un delicte penal perquè es va falsejar informació econòmica per captar inversors.

El ministre d'economia, Luis de Guindos, havia xifrat en 600 milions d'euros el cost màxim de les possibles indemnitzacions als accionistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut