El logo de Facebook reflectit a la pupil·la d'una dona. (Foto: Reuters)
El logo de Facebook reflectit a la pupil·la d'una dona. (Foto: Reuters)

Facebook llança Rooms, una app per compartir aficions

Actualitzat

Facebook ha posat en marxa a tot el món la nova aplicació Rooms per parlar amb persones desconegudes que estiguin interessades en les mateixos temes. L'aplicació està inspirada en els tradicionals fòrums d'internet i vol recuperar allò que va fascinar d'internet en els seus inicis: poder parlar amb qualsevol persona de qualsevol lloc del món on hi hagués connexió per posar en comú les teves aficions.

"Ens vam adonar que totes les coses que ens apassionen no tenen per què interessar els nostres amics i que no sempre ens sentim còmodes si les compartim amb Facebook o Instagram", ha resumit el responsable de Rooms, Josh Miller.

No es tracta d'un lloc on lligar o buscar amistat. Room pretén ser una eina per posar en comú idees i recursos útils al voltant de determinats interessos.

Des d'octubre, l'app funcionava als Estats Units, però a partir d'aquest 25 de novembre ja està disponible arreu en espanyol, francès i alemany, a més de l'anglès.

La nova aplicació permet crear aquestes "rooms", és a dir "habitacions" temàtiques on publicar textos, fotos i vídeos i que poden estar obertes a la participació de qualsevol o tenir accés restringit.

A hores d'ara, hi ha habitacions de suport a persones deprimides, per descobrir joies amagades durant els viatges o per compartir fotografies de menjars exòtics, entre d'altres.

Els creadors de cada "room" poden escollir-ne el disseny, qui hi pot participar, si s'accepten usuaris menors d'edat o si els comentaris requereixen moderació prèvia. Les invitacions per participar a cada espai és un codi QR perquè, a través de la càmera del telèfon, els usuaris puguin arribar fàcilment a cada lloc de discussió.

De moment, Rooms està disponible per a dispositius IOS d'Apple i més endavant també per a Android.

Anar al contingut