Jawed Karim és el protagonista del primer vídeo de YouTube
Jawed Karim és el protagonista del primer vídeo de YouTube
Tecnologia

Fa deu anys que es va penjar el primer vídeo a YouTube

El primer vídeo el va penjar un dels fundadors de YouTube, i ja suma 21.300.000 visites

RedaccióActualitzat

Ara fa deu anys un jove publicava un vídeo al YouTube. L'havien gravat davant la gàbia dels elefants del zoo de San Diego i comentava que aquests animals tenen una trompa molt llarga. Divuit segons de vídeo, res més. I malgrat tot, aquest vídeo ja suma més de 21.300.000 visites.

El protagonista del vídeo es diu Jawed Karim, aleshores tenia 26 anys i s'havia ajuntat amb dos companys de feina a PayPal, Chad Hurley i Steve Chen, per fundar YouTube. El vídeo davant els elefants, titulat "Jo al zoo", no té massa interès narratiu, però és el primer que es va penjar a YouTube.

Passaven 27 minuts de les vuit del vespre del 23 d'abril del 2005 quan es va carregar aquell vídeo. Ara, cada minut, es pengen 300 hores de vídeo a YouTube. L'èxit d'aquesta xarxa ha estat meteòric i incontestable. Potser per això el gegant Google va renunciar a fer-li la competència  i de seguida va optar per comprar-la. Al cap d'un any i mig d'aquell primer vídeo va comprar YouTube per 1.300 milions d'euros.

Ha estat un bon negoci, perquè a hores d'ara el nombre d'usuaris supera els mil milions i la incidència social de la marca "YouTube" ha arrelat tant fort que ja no hi ha marxa enrere. Fins i tot hi ha usuaris que viuen de YouTube, són els "youtubers".

És el canal d'expressió de gent que té coses a dir com els YouTubers, o de artistes que salten a la fama com el famós Gangman Style o el mateix Justin Bieber. Aquests són els dos vídeos més vistos en una història, la de YouTube, que es va començar a escriure amb una visita al zoo. 

Anar al contingut