Madrid

S'exhumarà el cadàver de Dalí per una demanda de paternitat

Una jutge ordena l'obtenció de proves d'ADN del cadàver del Dalí després que una veïna de Figueres que diu que és filla seva ha aconseguit forçar un procés judicial

RedaccióActualitzat

Una jutge de Madrid ha ordenat l'exhumació del cadàver de Salvador Dalí i l'obtenció de mostres d'ADN després d'una demanda de paternitat per part d'una veïna de Figueres, Pilar Abel, que va presentar una demanda per ser reconeguda com a filla de l'artista.

La dona al·lega que és fruit d'una relació de la seva mare amb el pintor empordanès, a qui va conèixer a Cadaqués quan treballava per a una família que passava temporades en aquesta població, i que la seva mare l'hi havia explicat en diverses ocasions.

 

 

La comprovació de la paternitat es faria, segons l'advocat d'Abel, Enrique Blánquez, mitjançant anàlisis genètiques. La jutge justifica la mesura perquè no hi ha restes per portar a terme les proves d'ADN:

"És necessària la prova biològica d'investigació de la paternitat de Maria Pilar Abel Martínez respecte del Sr. Salvador Dalí Domenech en no existir restes biològiques ni objectes personals sobre els quals practicar la prova per l'Institut Nacional de Toxicologia".

La magistrada ordena, en aquest sentit, que es lliuri un exhort al Jutjat de Figueres perquè, pel metge forense adscrit procedeixi a l'extracció de mostres del pintor i ho enviï a l'Institut de Toxicologia, al qual li correspon la investigació. La Fundació Gala-Dalí no hi està d'acord i recorrerà l'ordre en els pròxims dies.

La Fundació Gala-Dalí recorrerà

L'anunci de l'ordre judicial ha provocat la ràpida reacció de la Fundació Gala-Dalí, que ha assegurat que presentarà recurs en contra. El recurs l'estan preparant ja els advocats del despatx Roca Junyent juntament amb l'advocacia de l'Estat, hereu legal del pintor.

A pesar d'aquesta intenció, l'advocat de la demandant és optimista i creu que l'exhumació es podria fer aquest mateix mes de juliol. El judici d'aquesta demanda està previst que comenci el 18 de setembre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut