Brussel·les

Europa insta Espanya a prendre noves mesures per reduir el dèficit públic si vol mantenir l'objectiu pactat del 4,2

Brussel·les dóna 4 mesos de marge a Itàlia, França i Bèlgica per aplicar reformes estructurals i noves retallades que redueixin el seu dèficit públic abans de sancionar-los

Actualitzat

La Comissió Europea insta Espanya a prendre les mesures necessàries dins del pressupost del 2015 per assegurar que es compleixen els objectius de reducció del dèficit públic pactats.

Brussel·les avisa Espanya que corre el risc d'incomplir el límit de dèficit l'any que ve i li reclama mesures per assegurar que complirà l'objectiu del 4,2. Amb les previsions de la Comunitat Europea, si no s'adopten noves iniciatives, Espanya superarà en 4 dècimes aquesta xifra.

Però els països que surten més mal parats de l'informe de la Comissió Europea són Itàlia, França i Bèlgica. Brussel·les posa un termini de 4 mesos a aquests tres països perquè apliquin reformes econòmiques per reduir el dèficit. Entre altres, se'ls exigeix retallades extres i reformes estructurals.

La comissió avaluarà al març les mesures adoptades i, si no són suficients, activarà la via de les sancions per incompliment de les normes pressupostàries de la Unió Europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut