Espadaler, durant un acte amb cossos de seguretat (Foto: ACN)
Espadaler, durant un acte amb cossos de seguretat (Foto: ACN)
Barcelona

Espadaler, un dels homes forts d'Unió, serà el relleu de Duran a CiU

RedaccióActualitzat

Que el substitut de Duran i Lleida com a número dos de CiU sigui Ramon Espadaler no ha estat cap sorpresa. El conseller d'Interior apareixia com a favorit a les travesses des que es va començar a especular amb la renúncia de Duran a la secretaria general de la federació. L'actual conseller d'Interior és un dels principals valors d'Unió Democràtica, partit en què va començar a militar el 1989 i del qual és president del consell nacional.

Llicenciat en Geografia i Història, aquest osonenc de 51 anys va començar l'activitat política en l'àmbit municipal, primer com a regidor de Sant Quirze de Besora i després com a tinent d'alcalde a Vic. L'any 1992, amb 29 anys, va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya i, des d'aleshores, ha aconseguit un escó ininterrompudament en totes les eleccions catalanes. L'any 2000, però, va deixar temporalment el Parlament després de ser nomenat director general d'Administració Local i, més tard, conseller de Medi Ambient.

L'any 2012, Artur Mas el va escollir com a relleu de Felip Puig al capdavant d'Interior, una conselleria "sensible", tal com s'hi ha referit el president de la Generalitat. En els prop de dos anys com a conseller, Espadaler ha hagut de gestionar diversos casos polèmics, alguns heretats de l'etapa Puig, com els d'Ester Quintana o el desallotjament de plaça Catalunya, i d'altres de més recents, com la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez i l'enderroc del centre social Can Vies. Una de les principals decisions d'Espadaler a Interior ha estat el nomenament d'Albert Batlle com a nou cap dels Mossos, després de la dimissió de Manel Prat.

 

 

Anar al contingut