València

Escola Valenciana diu que 14.000 alumnes d'Infantil no tenen garantida l'escolarització en valencià

Ho diu l'Escola Valenciana arran de la denúncia dels pares de la nena de Xirivella. L'entitat calcula que si totes les famílies reclamessin una indemnització com aquesta a Wert li costaria 70 milions d'euros.

RedaccióActualitzat

Escola Valenciana assegura que al País Valencià hi ha 14.000 alumnes d'Infantil en la mateixa situació que la nena de Xirivella, és a dir, que no tenen garantida l'escolarització en valencià. La seva família ha hagut de fer una despesa extra per escolaritzar-la en valencià i ara reclama al Ministeri d'Educació 17.000 euros de compensació.

El president de l'entitat, Vicent Moreno, ha fet el càlcul del que li costaria a l'administració espanyola si tots els pares reclamessin. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Moreno ha exposat: "Li podria costar ben car al Ministeri d'Educació, serien uns 70 milions d'euros segons el nostre càlcul aproximat. Això es podria solucionar, si volguessin, tenint prou oferta d'ensenyament en valencià, cosa que no existeix."

En aquest sentit, Escola Valenciana fa aquest advertiment al ministre d'Educació. "Demanem al ministre Wert que tingui molta precaució a l'hora d'opinar sobre aquesta qüestió, perquè li pot eixir el tret malament. No pot dir que a la comunitat de Catalunya ell ho decideix i que farà el possible per tenir oferta en castellà per a aquestes famílies que la demanen, quan ací tenim un munt de famílies que la demanen en valencià. Per tant, ací no pot dir que és cosa de la comunitat autònoma; també hauria d'entrar en matèria", ha indicat el seu president.

I és que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que l'any passat va presentar la Generalitat contra l'ordre que el castellà fos llengua vehicular amb el català.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut