Girona

Es constitueix a Girona la primera cooperativa d'energia renovable a Espanya

Girona ha acollit aquest dissabte la constitució de Som Energia, la primera cooperativa d'energia renovable d'Espanya, que neix amb uns 340 associats i els objectius de fomentar el consum i la producció d'energia mitjançant plantes de biogàs, molins de vent i plaques solars, així com l'estalvi energètic. L'acte de constitució ha comptat amb uns 150 assistents. S'ha posat de manifest que la intenció és que els socis puguin tenir assegurat, en uns sis mesos, que l'energia domèstica que consumeixen procedeix exclusivament d'energies renovables.

Actualitzat
Els socis aporten un capital social inicial de 100 euros a la cooperativa, reemborsable quan abandonin l'entitat, i poden, a més, invertir en projectes de producció a petita escala que assegurin un rendiment econòmic.

La iniciativa, malgrat néixer a Girona i comptar amb la major part d'associats en aquestes comarques, vol fer-se extensiva a tot Espanya, de manera que qualsevol persona pot participar en la cooperativa, independentment del seu lloc de residència.

A més d'assegurar en sis mesos, mitjançant el canvi de facturació, que l'energia consumida procedeix de fonts renovables, la cooperativa espera tenir en marxa d'aquí a un any els primers projectes de producció pròpia, mitjançant infraestructures d'escala mitjana.

La baixa demanda que hi ha a Espanya d'energies renovables pot assegurar la viabilitat de la iniciativa
Anar al contingut