Barcelona

Es confirma l'autoria d'Abouyaaqoub i la relació amb l'apunyalament de l'home de Vilafranca

Sobre Alcanar, el cap dels Mossos diu que "hi ha indicis molt sòlids que hi ha restes de dues persones" i que un d'ells seria l'imam de Ripoll

RedaccióActualitzat

La prioritat dels Mossos d'Esquadra és detenir Younes Abouyaqoub, l'autor material de l'atemptat de Barcelona. Ell és qui conduïa la furgoneta que va causar l'atropellament massiu a la Rambla, tal com ja havia avançat el conseller d'Interior, Joaquim Forn, en una entrevista "El matí de Catalunya Ràdio". També s'ha confirmat que va ser el mateix Abouyaaqoub qui va matar un jove de Vilafranca per fugir amb el seu vehicle.

Es tracta de Pau Pérez, el veí de Vilafranca que van trobar mort al seu cotxe a Sant Just Desvern, després que aquest vehicle se saltés un control a la Diagonal i atropellés un policia.

Per tant, pugen a 15 les víctimes mortals en els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Forn, el titular del Departament de Justícia, Carles Mundó, i el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, han comparegut en roda de premsa per explicar les últimes novetats sobre els atemptats que dijous van tenir lloc a Barcelona i Cambrils.

El cap dels Mossos ha explicat afirmat: "Avui no tenim cap tipus de dubte que Abouyaaqoub és la persona que assassina l'home de Vilafranca".

La reconstrucció dels fets

Trapero ha afegit que tenen indicis i proves que Abouyaaqoub va marxar a peu del lloc de l'atropellament massiu travessant el mercat de la Boqueria en direcció a la Zona Universitària, on va arribar cap a un quart i cinc de set de la tarda. És en aquest punt que es troba "fatídicament" amb Pau Pérez, que estava estacionant el seu vehicle.

Qui era Pau Pérez, la quinzena víctima dels atemptats?

Allà -ha continuat el relat de Trapero- l'apunyala, el fica al maleter del turisme, i inicia la sortida de Barcelona per la Diagona, punt on se salta el control policial, ferint un agent. Uns quilòmetre més enllà, en un aparcament de Sant Just Desvern situat a tocar de l'edifici Walden,  abandona el cotxe i se'n perd la pista.

Crida a la ciutadania per trobar el presumpte membre de la cèl·lula fugit

Les autoritats demanen l'ajuda ciutadana per aconseguir deternir-lo. Adverteixen que va armat i és perillós. Se n'ha distribuït arreu la fotografia, perquè tothom que pugui doni informació sobre aquest fugitiu, que va provocar 13 morts i més de 130 ferits de diferent consideració.

La recerca s'ha estès a nivell internacional i se sol·licita, també, col·laboració per aportar qualsevol informació.

Restes de dos cossos a Alcanar

Una de les incògnites que quedaven per revelar dels atemptats és qui va morir en l'explosió d'Alcanar. Respecte a aquesta qüestió, Trapero ha assegurat que "hi ha indicis molt sòlids que hi ha restes de dues persones" i que un d'ells seria l'imam de Ripoll, l'home que seria el cervell dels atemptats. Se li atribueix un paper clau en la radicalització dels altres integrants de la cèl·lula.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut