Istanbul

Erdogan reclama que s'acabin les protestes davant milers de seguidors a l'aeroport d'Istanbul

Milers de seguidors han rebut el primer ministre turc a l'aeroport d'Istanbul. Després d'arribar del seu viatge al Magreb, Erdogan ha demanat la fi de les protestes antigovernamentals i ha tornat a qüestionar la legitimitat democràtica d'aquestes manifestacions. Els opositors mantenen les mobilitzacions, però aquesta nit no hi ha hagut aldarulls.

RedaccióActualitzat
Per sisè dia consecutiu continuen les protestes a Turquia, tant al centre d'Istanbul com a la capital, Ankara, tot i que les últimes hores no s'han registrat aldarulls greus.

Aquesta matinada ha tornat al país el primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, que era de viatge pel nord d'Àfrica. A l'aeroport l'han rebut milers de seguidors. En un discurs al mateix aeroport, Erdogan, qualificat d'autoritari pels opositors, ha fet una crida a la unió de tots els turcs i ha demanat que s'acabin les concentracions: "Aquestes manifestacions s'han d'acabar immediatament, perquè han perdut el caràcter democràtic i s'han convertit en vandalisme."

Erdogan ha afirmat durant el discurs que aquestes propostes s'aproximen a la il·legalitat. Aquesta vegada, però, no ha dit que entre els manifestants hi hagués terroristes: "Tot el que fem, ho fem dins la democràcia. Tot el que fem, ho fem amb la llei. Nosaltres, 76 milions de persones, considerem il·legítimes les altres vies i ens hi oposem".

Mentrestant, els manifestants tornen a omplir la plaça Taksim d'Istanbul, davant la decisió del primer ministre de mantenir el seu pla d'aixecar una zona comercial al parc Gesi, l'origen de les protestes ciutadanes dels últims dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut