Barcelona

La primera reunió de la direcció de Nissan i els sindicats acaba sense acord

Ha fracassat la primera reunió per reconduir la situació a Nissan. Els directius de la multinacional japonesa i els sindicats de l'empresa s'han reunit aquest dijous al matí, amb la mediació del Departament de Treball, per negociar l'ERO que preveu acomiadar 1.680 treballadors. La trobada, que s'ha allargat unes quatre hores, s'ha acabat sense acord. Els sindicats han demanat que l'administració suspengui temporalment les negociacions sobre l'expedient de regulació d'ocupació perquè consideren que la documentació aportada per l'empresa és incompleta, ja que no inclou un pla industrial de viabilitat. Per la seva banda, l'empresa ha emplaçat els sindicats a continuar les negociacions.

Actualitzat
A primera hora del matí, els representants sindicals i els representants de Nissan arribaven a la seu de mediació a Barcelona amb la intenció de demanar, un cop més, la retirada de l'expedient de regulació d'ocupació.

Els sindicats també s'han mostrat satisfets pel gest del president de la Generalitat, José Montilla, que ahir va anunciar al Parlament que aprofitarà un viatge al Japó per negociar amb els màxims dirigents de la multinacional japonesa el futur de les dues plantes que tenen a Catalunya. Montilla diu que el govern no pensa quedar-se amb els braços plegats en aquesta qüestió.

La primera reunió, l'endemà de la protesta al Parlament

El diàleg entre la direcció i el comitè de Nissan ha tingut lloc després de la manifestació d'aquest dimecres fins al Parlament i la de dimarts davant la seu de Nissan a la plaça Cerdà, on els manifestants van llançar tanques contra l'edifici. Justament, dimecres el president de la Generalitat va anunciar que aprofitarà un viatge que farà al desembre al Japó per reunir-se amb la direcció de la multinacional nipona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut