Dammartin-en-Goële

Els dos sospitosos de l'atac a "Charlie Hebdo", morts en l'assalt a la impremta de Dammartin-en-Goële

Explosions i intercanvi de trets en l'edifici de Dammartin-en-Goële on estaven confinats els dos germans

Actualitzat

Els germans Saïd i Chérif Kouachi, els dos sospitosos de l'atemptat contra "Charlie Hebdo", han mort en l'assalt que les forces de seguretat especials franceses han portat a terme a la impremta de Dammartin-en-Goële, a 40 quilòmetres al nord-est de París, on s'havien atrinxerat durant més de 8 hores amb un ostatge. Durant l'assalt, que ha començat poc abans de les cinc de la tarda, hi ha hagut intercanvi de trets i explosions. L'ostatge, però, ja ha pogut ser alliberat i es troba bé.

Els dos sospitosos de l'atac al setmanari francès s'havien confinat a la impremta després d'un tiroteig en un control i una persecució que els ha portat a aquesta localitat d'uns 8.000 habitants. La policia ha intentat negociar amb els presumptes autors de l'atac en el qual van morir 12 persones per buscar una "sortida pacífica" a la situació, però Saïd i Chérif Kouachi haurien afirmat que tenien la intenció de "morir com a màrtirs", segons fonts pròximes a la investigació.

Durant les hores que ha durat l'atrinxerament, les autoritats han ordenat als habitants de Dammartin-en-Goële que no sortissin de casa mentre durés l'operació. A més, els nens entre 3 i 12 anys que havien estat confinats a les escoles del poble han estat evacuats amb autocar. Els menors de tres escoles properes a la zona els han portat a un gimnàs per poder-los reunir amb els seus pares.

La tensió ha estat màxima a Dammartin-en-Goële. Uns 1.500 efectius han estat desplegats als voltants de l'empresa, que es troba en un polígon industrial. Durant tota la nit, les forces de seguretat franceses havien estat registrant cases, granges i boscos a la regió de la Picardia.

A causa de la seva proximitat a la zona on s'ha desplegat l'operatiu, l'aeroport Charles de Gaulle ha concentrat els aterratges a la zona sud. Un portaveu de l'aeroport ha confirmat que no s'havia tancat cap pista, com havien apuntat alguns mitjans. "Els vols continuen enlairant-se del sector nord de l'aeroport", el més pròxim a Dammartin-en-Goële, "tot i que els aterratges els estem reagrupant al sud".

L'assalt a la impremta s'ha produït de manera simultània al del supermercat on s'havien atrinxerat dos terroristes a París. La policia també ha pogut rescatar els ostatges i hauria mort l'assaltant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut