Madrid

Els sindicats espanyols amenacen amb una vaga general al gener si s'eleva l'edat de jubilació als 67 anys

Comissions Obreres i la UGT amenacen amb una vaga general per demanar que l'edat de jubilació es mantingui als 65 anys. L'alerta arriba en resposta a l'anunci fet pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en què expressava la seva intenció de tirar endavant la proposta de llei per endarrerir l'edat de la jubilació dels 65 als 67 anys. Si la proposta no s'atura, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha amenaçat de convocar una vaga general imminent, el proper mes de gener.

Actualitzat
Aquest divendres, durant una roda de premsa feta a la cimera de la Unió Europea, celebrada a Brussel·les, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha mantingut el compromís d'aprovar el 28 de gener la reforma de les pensions, segons la qual s'endarreriria l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys.

L'anunci no ha agradat gens als sindicats, que han convocat per aquest dissabte manifestacions en una quarantena de ciutats espanyoles, entre elles Madrid i Barcelona, per demanar que la reforma no tiri endavant. Comissions Obreres i la UGT s'oposen frontalment a la mesura i ja han anunciat que si cal organitzaran més mobilitzacions per mirar d'aturar-la i fins i tot han amenaçat amb una possible vaga general de cara al gener.

Per la seva banda, però, i encara que no compti amb el consens dels grups polítics de la comissió del Pacte de Toledo, José Luis Rodríguez Zapatero sembla no estar disposat a cedir a les pressions dels sindicats. El president del govern defensa la necessitat de la reforma, encara que es mostra disposat a ser flexible i tenir en compte els anys i les hores treballades o el tipus d'esforç de cada feina. Zapatero diu que la reforma és imprescindible per garantir el futur del sistema de pensions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut