La seu de Catalunya Banc a Barcelona. (Foto: ACN)
La seu de Catalunya Banc a Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Els sindicats demanen al BBVA que integri Catalunya Banc a la seva estructura com ho va fer amb Unnim

Els sindicats de Catalunya Banc valoren positivament l'adjudicació de l'entitat a BBVA

RedaccióActualitzat

Els sindicats de Catalunya Banc valoren positivament l'adjudicació de l'entitat a BBVA, encara que demanen al comprador que porti a terme la integració de forma negociada, prioritzant el manteniment de l'ocupació i les condicions laborals de la plantilla.

El Sindicat d'Estalvi de Catalunya (SEC), el primer sindicat a Catalunya Banc, ha expressat la seva "sorpresa" per la venda de la nacionalitzada a BBVA, ja que en les últimes setmanes totes les travesses apuntaven que l'entitat passaria a mans de Santander o CaixaBank, segons ha dit la seva secretària general, Raquel Puig. Puig ha defensat que Catalunya Banc passi a formar part del Grup BBVA "com a entitat autònoma", de manera que segueixi tenint una gestió pròpia, cosa que permetria mantenir el major nombre de llocs de treball i de clients.

El SEC ha advertit, en aquest sentit, que si BBVA pretén dur a terme una fusió "pura i dura", amb l'"absorció i eliminació" del banc català, es trobarà amb el rebuig frontal de la representació sindical i amb un ambient de "contundència i conflictivitat". Puig ha recordat que estan patint les conseqüències del dur procés de reestructuració que va pactar l'any passat i que preveia la sortida de més de 2.000 empleats: "No acceptarem una segona volta. Si vénen amb el propòsit de tancar oficines i fer fora gent es trobaran amb l'enfrontament de la plantilla i els sindicats, i crec que també amb el dels clients", ha manifestat Puig.

Per la seva banda, el secretari d'Acció Sindical de CCOO a Catalunya Banc, Jordi Garcia, ha considerat que l'adjudicació de l'entitat a BBVA per 1.187 milions d'euros és una bona notícia, tenint en compte que el FROB havia intentat sense èxit vendre el banc dues vegades abans. Garcia ha destacat que BBVA és "un grup solvent, molt implantat" a Espanya i amb una gran solidesa financera, cosa que, segons la seva opinió, "donarà estabilitat a la clientela i a la plantilla", després d'estar diversos anys "a l'ull de l'huracà" de la reforma financera.

El representant de CCOO ha ressaltat també que BBVA, que fa una mica més de dos anys també va adquirir la catalana Unnim, sempre ha mostrat una actitud negociadora amb els sindicats en els processos de reestructuració de plantilla que ha dut a terme. "Això ens fa ser optimistes en aquest sentit, però sempre amb prudència", ha subratllat Garcia.

Per últim, la UGT també ha demanat a BBVA que faci la integració de Catalunya Banc de la mateixa manera que va fer amb Unnim. "BBVA és una entitat amb mida suficient per absorbir la plantilla de Catalunya Banc en la seva estructura", ha assenyalat el sindicat, que ha reclamat al grup que presideix Francisco González que treballi en la integració renunciant a qualsevol mena de mesura traumàtica en l'ocupació i els drets dels treballadors.

Anar al contingut