Vista general del Palau Sant Jordi durant l'acte de constitució de l'Assemblea. (Foto: ACN)
La constitució de l'Assemblea ha omplert el Palau Sant Jordi de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Els partits polítics es posicionen envers l'Assemblea Nacional Catalana

L'Assemblea Nacional Catalana ha quedat constituïda aquest dissabte amb l'horitzó de convocar un referèndum per la independència de Catalunya el 2014. Neix al marge dels partits polítics, tot i que membres de diferents formacions li han donat suport a nivell personal, però amb la voluntat d'incidir-hi per sumar-los al seu objectiu. ERC i SI ja li han donat suport explícit. La reacció de Convergència ha estat més ambigua mentre PSC se n'ha desmarcat i el PPC considera el moviment minoritari.

RedaccióActualitzat
El secretari general adjunt de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, sense fer una referència directa a l'Assemblea, ha recordat que tant Artur Mas com Jordi Pujol van anar a votar a les consultes populars per la independència. Per Pujol, fa temps que els dos referents més clars del partit marquen un camí determinat.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha desmarcat de l'Assemblea per considerar que aquesta defensa un full de ruta diferent de la dels socialistes, que són partidaris de l'encaix de Catalunya en una Espanya federal.

També ha intervingut en el debat sobre la nova plataforma per la independència el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, que veu aquest moviment "minoritari", ja que, ha subratllat, "no representa en absolut el sentiment general, el dels que se senten tant catalans com espanyols".

Qui sí que ha donat suport explícit a l'Assemblea Nacional Catalana són el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el diputat de SI Alfons López Tena, que han escenificat el seu aval assistint a la constitució, que s'ha fet al Palau Sant Jordi de Barcelona, on s'han concentrat unes 7.000 persones.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut