Barcelona

Unes 1.500 persones reclamen la dimissió de Rajoy davant la seu del PP a Barcelona

Unes 1.500 persones han protestat a Barcelona pels últims escàndols de corrupció davant la seu popular, al carrer Urgell. La manifestació ha començat a la plaça de Catalunya, on aquest divendres un centenar d'"indignats" van tornar a acampar. Les protestes s'han repetit en altres ciutats espanyoles.

RedaccióActualitzat
Unes 1.500 persones s'han concentrat davant de la seu del Partit Popular català, al carrer Urgell de Barcelona, enmig d'un fort desplegament policial. Moltes portaven sobres, com a imatge de la corrupció del poder, i demanaven la dimissió del president del govern espanyol.

Algunes persones s'hi han aplegat directament i d'altres s'han trobat a la plaça de Catalunya, des d'on han caminat en manifestació pel centre de Barcelona en contra de la corrupció política i per demanar responsabilitats als càrrecs públics presumptament implicats.

Els manifestants, entre els quals hi ha famílies, pensionistes, gent jove i de mitjana edat, han avançat amb crits de "Dimissió!" i "No hi ha pa per a tant xoriço!", un lema popularitzat des del moviment 15-M. Alguns dels assistents a la marxa portaven banderes republicanes, senyeres i estelades, i pancartes amb frases com "Rajoy, dimissió", "Vull el meu sobre" i "Polítics, corruptes tots".

Durant la concentració, que s'ha allargat fins minuts abans de les 9 de la nit, hi ha hagut algun moment de tensió entre manifestants i Mossos d'Esquadra, però no ha anat a més. En acabar, #15M Acampadabcn ha convocat els assistents a una assemblea a la plaça Catalunya. S'ha decidit mantenir l'espai ocupat i organitzar diferents grups de treball i tallers durant el diumenge, així com una cassolada a les vuit del vespre, acte que volen repetir cada dia.

Accions i acampades itinerants

L'acumulació de casos i sospites de corrupció ha tornat a portar la indignació al carrer. La concentració davant de la seu del PP és la primera d'un seguit de mobilitzacions que membres del moviment 15-M tenen previst portar a terme els pròxims dies i a les quals conviden tota la població.

Accions que s'acompanyaran d'acampades itinerants per la ciutat que s'aniran decidint sobre la marxa. De cara a dilluns, per exemple, es programa una altra assemblea a la plaça de Sant Jaume i una posterior acampada davant la reunió setmanal del govern de la Generalitat de cada dimarts.

"És l'hora de fer un pas endavant. De tornar-nos a trobar." Aquest és el lema que, juntament amb l'etiqueta #OcupemCatalunya, fa servir el col·lectiu d'"indignats" per convocar la societat a través de les xarxes als pròxims actes de protesta.

Tot plegat, després que divendres unes 600 persones es van concentrar a la plaça de Sant Jaume, davant de la Generalitat, i que un centenar d'"indignats" van acampar a la plaça de Catalunya.

Mobilitzacions arreu, també a la xarxa

La concentració davant les seus del Partit Popular s'han repetit en altres ciutats de l'Estat, també a Madrid, tot i que un fort desplegament policial havia blindat l'edifici dels populars del carrer Génova. Arreu s'han repetit les imatges, els crits i les pancartes en contra de la corrupció i demanant la dimissió de Rajoy i dels principals dirigents del PP. A Sevilla, la Policia Nacional ha detingut un home.

A la capital espanyola s'esperava la possible presència de l'impulsor d'una campanya de recollida de firmes al portal Change.org, on es demana la dimissió de la cúpula del Partit Popular i que es convoquin eleccions anticipades pel "cas Bárcenas". La iniciativa es va posar en marxa dijous i fins ara ja s'han recollit més de 700.000 firmes, la petició que ha crescut més ràpidament en la història d'aquesta plataforma.

L'objectiu és aconseguir-ne un milió per visualitzar la indignació ciutadana i aconseguir la dimissió dels líders populars. La campanya també s'ha promocionat per Twitter amb etiquetes com "lospapelesdebarcenas" o "quesevayantodos".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut