Un treballador a l'interior del reactor 1 de Fukushima (Foto: Reuters)
Un treballador a l'interior del reactor 1 de Fukushima (Foto: Reuters)
Astúries

Els "herois de Fukushima", Príncep d'Astúries de la Concòrdia

Els "herois de Fukushima", el grup d'homes i dones que van treballar en l'emergència nuclear provocada pel tsunami que va arrasar el nord-est del Japó l'11 de març passat, han estat guardonats amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia 2011 pel seu "valerós i exemplar comportament". El jurat ha considerat que aquestes persones representen els valors més elevats de la condició humana perquè amb el seu sacrifici personal van mirar d'evitar que el desastre nuclear provocat pel tsunami multipliqués els seus efectes.

Actualitzat
El sisme i posterior tsunami de l'11 de març passat va causar uns 28.000 morts i 350.000 desplaçats, així com danys a la central nuclear de Fukushima que van provocar explosions d'hidrogen i la fusió del combustible nuclear, que van causar diversos morts i ferits per radiació entre els operaris de la central.

El jurat, reunit sota la presidència del cap de l'executiu asturià, Francisco Álvarez-Cascos, ha atorgat el premi als "herois de Fukushima", després que la candidatura va ser proposada per Josep Piqué, president de la Fundació Consell Espanya-Japó, i va rebre el suport de l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, entre d'altres.


Anar al contingut