Els fills de Toni Nadal i el director de l'Espai Terra, Tomàs Molina, recullen el premi.
Els fills de Toni Nadal i el director de l'Espai Terra, Tomàs Molina, recullen el premi.
Lleida

Els fills de Toni Nadal recullen el Premi Pica d'Estats que ha guanyat a títol pòstum el meteoròleg de TV3

El meteoròleg de TV3 ha guanyat el guardó pòstumament per un reportatge sobre l'Alta Segarra emès al programa "Espai Terra". Els dos fills de Nadal, Ton i Ares, i el director del programa, Tomàs Molina, han recollit el premi aquest divendres a la Diputació de Lleida.

RedaccióActualitzat
La Diputació de Lleida ha atorgat el Premi Turístic Internacional Pica d'Estats de premsa, ràdio, televisió i internet a títol pòstum al meteoròleg de TV3 Toni Nadal, mort el mes de juliol passat. El premi reconeix com a millor treball de televisió un dels últims reportatges que va fer Nadal, al programa "Espai Terra", en què mostrava el paisatge de l'Alta Segarra. El guardó l'han recollit els dos fills de Nadal, Ton i Ares, i el director del programa, Tomàs Molina.

En l'acte de lliurament de premis, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat que el treball de Nadal era més que informació meteorològica, perquè ensenyava i compartia paisatges naturals i culturals de Catalunya i, de manera especial, de les comarques de Lleida i de "la seva Segarra". Per la seva banda, Tomàs Molina ha afegit que el meteoròleg feia una gran feina al programa perquè "en Toni es coneixia el nostre país pam a pam".

En el reportatge guanyador, que es va emetre el 21 de juny del 2012, Toni Nadal ensenyava, amb imatges des de l'helicòpter, els paisatges més bonics d'aquesta zona de Catalunya. A més, ja des de terra, mostrava el cultiu de cereals de l'Alta Segarra. A més de Nadal, en l'elaboració del reportatge van participar Emili Martínez, Xavier Rabella i Josep Surroca.

Un total de 192 propostes de diferents mitjans de comunicació s'han presentat a aquesta edició dels premis Pica d'Estats, el veredicte dels quals es va saber el mes de gener.
Anar al contingut