Londres

Cameron anuncia que els europeus no podran rebre cap ajuda social fins que no hagin passat 4 anys al país

Cameron també proposa expulsar els immigrants que no hagin trobat feina en sis mesos

RedaccióActualitzat

El discurs contra la immigració s'endureix cada dia més al Regne Unit. El primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat ara que els ciutadans europeus hauran d'esperar, com a mínim, quatre anys abans de rebre alguna prestació social al Regne Unit. Es tracta d'una de les propostes de l'executiu per retallar les xifres d'immigrants, pensada sobretot per a limitar els immigrants de països de la Unió Europea que són més pobres.

Entre aquestes mesures també hi ha la d'expulsar els immigrants que no hagin trobat feina en sis mesos, unes mesures que xoquen amb el dret a la lliure circulació de persones dins la Unió Europea, però el primer ministre britànic ho veu factible.

Cameron, que l'any passat ja va retallar l'accés a les prestacions dels ciutadans estrangers, inclosos els europeus, vol atreure els votants conservadors descontents, sis mesos abans de les eleccions. L'ascens del partit antieuropeista i contrari a la immigració UKIP amenaça les seves possibilitats de reelecció. 

L'últim any van arribar al Regne Unit prop de 600.000 persones i més de la meitat provenien de països de la Unió Europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut