Barcelona

Els esquerrans celebren el seu Dia Internacional

A se celebra el Dia Internacional dels Esquerrans a tot el món. Aquesta jornada es va instituir el 1992 a iniciativa del Left Handers Club, una entitat creada per conscienciar sobre els avantatges i desavantatges que tenen les persones esquerranes. Des d'aleshores l'associació ha anat creixent i actualment asseguren tenir més de 70.000 membres a tot el món. Entre els esquerrans més coneguts hi ha des de personatges històrics com Napoleó, Gandhi i Churchill fins a d'altres més recents com Bill Clinton i Barak Obama.

Actualitzat
Segons una enquesta feta pel "Left Handers Club" el 58% dels esquerrans es consideren més intel·ligents que la mitjana normal. Segons aquest estudi, el 48% dels esquerrans també es creuen més creatius que la resta de persones.

Entre les iniciatives que proposa el "Left Handers Club" per celebra el dia dels esquerrans hi ha la de crear una "zona per a esquerrans" a casa o a la feina, on totes les activitats s'hagin de fer amb la mà esquera. Segons l'entitat, aquesta és una bona manera de conscienciar "els amics i la família" sobre el fet de ser esquerrà.

L'editor de la revista "Cuadernos de Neuropsicología", Roberto Polanco, assegura que els esquerrans controlen l'hemisferi dret del cervell, que és el responsable del funcionament del costat esquerre. Segons Polanco, això els permet tenir primer una visió més global i centrar-se després en els detalls, mentre que en el cas dels dretans això passa a la inversa.

En alguns esports els esquerrans juguen amb l'avantatge de poder sorprendre el seu oponent. Entre els futbolistes esquerrans més famosos hi ha Maradona o Messi, i en el cas del tenis destaca el mallorquí Rafael Nadal.



Anar al contingut