Barcelona

Els conductors sense infraccions reben dos punts extres del carnet de conduir

Els conductors que no han comès cap infracció greu, i que per tant no els han retirat cap punt des que va entrar en vigor aquesta normativa sancionadora, l'any 2006, han rebut aquest dimecres una bonificació de dos punts extres i n'han sumat un total de 14 en el seu carnet de conduir. Així és com la DGT ha decidit premiar el bon comportament al volant d'uns 21 milions de conductors de tot l'Estat, una mesura que es repetirà el juliol del 2012 amb un sol punt, tal com fixa la llei. D'altra banda, el Servei Català de Trànsit presenta la campanya de prevenció d'accidents per a aquest estiu.

Actualitzat
Un 80% dels conductors catalans han rebut aquest dimecres dos punts extres del carnet de conduir per no haver comès cap infracció greu des que va entrar en vigor la normativa. Això vol dir que 3,3 milions de catalans tenen a partir d'ara un saldo de 14 punts, i en el conjunt de l'Estat seran 21 milions de conductors.

Aquesta bonificació per "recompensar el bon comportament", com defineix el cap de la DGT a Barcelona, Adrià Puigpelat, és una mesura prevista a la llei. La normativa també fixa que el nombre màxim de punts que pot obtenir un conductor és de 15, i el proper repartiment serà el juliol del 2012.

Més de dos milions de conductors, en canvi, aquest dimecres no han rebut cap premi. Alguns d'aquests formen part dels 50.000 conductors que han perdut el carnet en els darrers dos anys perquè han exhaurit el saldo, i prop de mig milió han rebut una carta de la DGT advertint-los que només els queden la meitat dels 12 punts inicials. Per recuperar-los, han d'assistir a un curs a una de les autoescoles autoritzades.

Aquesta aplicació
de la Direcció General de Trànsit permet consultar el saldo personal de punts al carnet de conduir. Aquest servei està patint una allau de consultes, i per tant pot ser que al llarg del dia no funcioni correctament en alguns moments. 
Anar al contingut