Terrassa

Els comuns donen suport a l'1-O, però no com un referèndum vinculant

La formació encara no ha decidit si farà una crida a participar-hi perquè el referèndum no està convocat

RedaccióActualitzat

Catalunya en Comú fixa la seva postura definitiva sobre el referèndum de l'1 d'octubre: donen suport a la mobilització, però no al referèndum tal com està plantejat.

La coordinadora nacional del partit, reunida a Terrassa, ha ratificat la posició oficial de la formació, que encapçalen Xavier Domènech i Ada Colau. Catalunya en Comú entén l'1 d'octubre només com una mobilització pel dret a decidir, però no com un referèndum amb garanties.

El text, en concret, afirma que "l'1-O és una mobilització legítima" i que hi donen "suport com un acte d'afirmació pel dret a decidir". Ho ha explicat Xavier Domènech.

"En la mesura que aquesta actuació, com totes les mobilitzacions pel dret a decidir, és una mobilització de defensa del dret a decidir davant d'aquesta negativa del Partit Popular, nosaltres hi donem suport. Però també contemplem aquesta pluralitat dins del nostre propi espai i del propi país. Hi ha tota una part que no contempla la participació perquè entenem que probablement algunes coses no s'han fet bé."

Preguntat sobre si faran una crida a votar l'1 d'ocubre, Domènech ha assegurat que encara és aviat perquè el referèndum no està ni convocat i no és clar les garanties que oferirà.

Tres propostes sobre la taula

La coordinadora ha votat tres documents amb tres propostes diferents sobre el referèndum. Finalment s'ha imposat la solució de consens, que defensa l'1-O com una mobilització, però no dona suport al referèndum en les condicions actuals.

Un dels documents apostava per donar suport obertament a l'1 d'octubre. L'altre rebutjava participar-hi al·legant que és una estratègia electoral dels partits independentistes. Aquest text ha estat retirat.

Totes les propostes coincidien que aquest no és el referèndum que Catalunya es mereix ni necessita. De tota manera, l'executiva també considera que la convocatòria és una oportunitat per a la mobilització.

El resultat de la votació ha estat de 85 vots a favor de la proposta de consens i 29 a favor de donar-hi suport obertament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut