Barcelona

Els cinc titulars d'Iglesias

Pablo Iglesias avança els cinc titulars del seu discurs a Barcelona

RedaccióActualitzat

Una deferència de Pablo Iglesias als "companys" periodistes. Obre el seu discurs amb 5 titulars:

1- Sense promeses.

"No he vingut a Catalunya a prometre res a ningú, a prometre res a canvi de vots o favors. No m'agrada. No em fio dels polítics que fan promeses. Això sí, us prometo que a mi no em veuran fent una abraçada ni a Rajoy ni a Mas"

2- 2015, l'any del canvi polític

"He vingut a Catalunya a demanar als catalans que aneu a Madrid el 31 de gener. Per dir als que governen a Madrid i als que governen a Barcelona que el seu temps ha acabat. Que el 2015 és l'any del canvi polític."

3- La pàtria dels traïdors

"Alguns diuen que la pàtria és la polsera que porten al canell. Alguns porten la bandera d'Espanya, altres la senyera, alguns moderns hi afegeixen la bandera de la Unió Europea. No m'importen les polseres, m'importen els comptes bancaris. Qui té comptes a Suïssa o a Andorra té un nom: traïdors al seu poble. No tenen més pàtria que els diners. Es diguin Pujol o Rodrigo Rato."

4- Dret a decidir

"Dret a decidir, per suposat. Però el dret a decidir implica decidir sobre totes les coses, sobre el que construeix la sobirania, que és la democratització de l'economia. Dret a decidir que la llei no pugui perseguir la gent que no pot pagar la hipoteca, que la llei persegueixi els evasors fiscals. Perquè hi hagi sobirania cal obrir un procés constituent que obri portes i finestres i els cadenats. Procés constituent per discutir de tot, amb tots."

5- Aixecar murs o fer ponts?

"Vull jo que Catalunya marxi? No ho vull. Però sé que la casta espanyola ha insultat els catalans, no ha entès que Espanya és un país de països, de nacions on es parlen diferents llengües i hi ha diferents cultures. Alguns volen fer política aixecant murs, nosaltres preferim fer ponts."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut