Tarragona

Els caps dels bombers voluntaris dels parcs de Tarragona dimiteixen per les mancances del col·lectiu

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya denuncia que no tenen protecció sanitària, jurídica ni assistencial

RedaccióActualitzat

Els caps i subcaps de 6 parcs de bombers voluntaris de la demarcació de Tarragona han presentat aquest dissabte la dimissió a la Delegació del Govern.

Amb el gest simbòlic de l'entrega de les claus d'aquests parcs el voluntaris evidencien l'oposició a la nova regulació d'aquest sector que ha aprovat la Generalitat i que va entrar en vigor divendres.

Segons l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, que representa un miler de voluntaris, el reglament no inclou cap de les seves reivindicacions. Denuncien que no tenen protecció sanitària, jurídica ni assistencial.

Divendres ja van tancar els parcs de bombers voluntaris d'Alp i Vila-rodona. Precisament, el cas que va passar el mes passat a Vila-rodona posa en evidència una de les principals reivindicacions dels voluntaris. Uns companys van tenir un accident amb un camió. Quan van ser atesos a l'hospital, primer els van dir que l'assistència mèdica l'havien de pagar ells. Finalment va assumir els costos la Generalitat, però la nova reglamentació no resol casos com aquest.

Emergències insisteix que volen solucionar aquest problema, però que els voluntaris han d'assumir que la Generalitat no pot pagar directament ni una mútua ni una pensió perquè seria il·legal, ja que no són professionals. L'associació acusa el Departament d'Interior de falta de diàleg.

A Catalunya hi ha 2.342 bombers voluntaris i 2.466 bombers professionals. Gairebé són meitat i meitat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut