Alpicat

Els barrufets s'instal·laran al parc de les Basses d'Alpicat

La Paeria ha arribat a un acord amb l'empresa que gestiona els drets dels personatges per construir un parc d'oci familiar

RedaccióActualitzat

No a "l'altra banda del món", sinó a Alpicat, a sis quilòmetres de Lleida, hi haurà la seu del primer parc temàtic d'Europa dedicat als barrufets. El parc se situaria al parc de les Basses d'Alpicat, una zona que des dels anys noranta era coneguda com la platja de Lleida, però que des de llavors s'havia anat degradant.

L'empresa IMPS, que gestiona els drets d'aquests personatges animats, ha arribat a un acord amb la Paeria per cedir-li la llicència per crear un parc temàtic dedicat als barrufets. El parc ocuparia 9 de les 27 hectàrees de l'espai del parc de les Basses, i inclouria també un hotel, una zona comercial, un càmping i una zona esportiva.

El parc estaria pensat per a famílies amb nens d'entre 2 i 12 anys i inclouria un component educatiu.

Ara cal buscar finançament. Fins ara, una quinzena d'empreses s'han mostrat interessades a tenir informació del futur complex. Segons ha informat Rafel Peris, regidor de Promoció Econòmica, la inversió total seria de 47 milions d'euros i comportaria la creació de 200 nous llocs de treball. Les primeres estimacions de visitants pel que fa al primer any serien de més de 330.000 persones, amb un creixement anual del 5% durant els 5 primers anys.

La licitació d'aquest projecte es farà el primer trimestre de l'any que ve.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut