Autèntiques llegendes de la dansa s'han unit per portar a l'escenari de l'auditori alguns dels moments més emblemàtics del ballet.
Autèntiques llegendes de la dansa s'han unit per portar a l'escenari de l'auditori alguns dels moments més emblemàtics del ballet.
Peralada

Els astres mundials del ballet brillen en un espectacle únic al festival de Peralada

Els astres mundials del ballet han brillat aquesta nit en un espectacle exclusiu i únic dissenyat per al festival Castell de Peralada. Autèntiques llegendes de la dansa com Ángel Corella o Anastasia Matvienko s'han unit per portar a l'escenari de l'auditori alguns dels moments més emblemàtics del ballet.

ACNActualitzat
Els astres mundials del ballet han brillat en un espectacle exclusiu i únic dissenyat per al festival Castell de Peralada. Autèntics noms propis de la dansa com Ángel Corella o Anastasia Matvienko s'han unit per portar a l'escenari de l'auditori alguns dels moments més emblemàtics del ballet.

La "Gala grans estrelles del Bolshoi, Mariinski, Eifmann i Mikhailovsky" ha enllaçat els clàssics de la dansa amb els ritmes més moderns a través d'una nova mirada al drama dels amants Romeu i Julieta, amb música de la banda d'Oxford Radiohead. A més dels amants eterns, la nit també ha inclòs l'adagi de la Rosa de "La Bella Dorment" de Txaikovski o "Espartac" de Khatxaturian.

Noms com els d'Ángel Corella, Anastasia Matvienko o Denis Matvienko defineixen el que en l'actualitat s'entén per virtuosisme en el món de la dansa. Són alguns dels millors ballarins del món, que s'han reunit de manera excepcional i en exclusiva per al Festival Castell de Peralada. Una lesió, però, ha impedit que Denis Matvienko se sumés a la nit d'estrelles de la dansa.

Un "Romeu i Julieta" diferent

La producció ha comptat amb alguns moments especials, com ara la picada d'ullet que els ballarins han fet als més joves i al ballet més modern interpretant l'adaptació de la gran tragèdia de Romeu i Julieta a la música de la banda Radiohead. Amb els acords sempre actuals i experimentals dels britànics, l'estrella del Mariinski Anastasia Matvienko, amb Majaz Marin que ha substituït el lesionat Denis Matvienko, i cinc ballarins més, han ofert una nova mirada sobre el drama dels amants eterns, condemnats per l'odi ancestral de les seves famílies.

Anastasia Matvienko i Majaz Marin s'han encarregat de trencar el gel de la gran gala d'aquesta nit amb "Radio and Juliet". Durant els 45 minuts que ha durat la primera part, Romeu i Julieta s'han conegut, s'han enamorat i, de nou, han mort per amor, amb les cançons de Radiohead com a banda sonora.

Denis Matvienko, lesionat per interpretar Romeu, no s'ha volgut perdre del tot la cita i sí que ha sortit a l'escenari per ballar, juntament amb Anastasia Matvienko, una peça creada el 1949 i que ja s'ha convertit en un autèntic homenatge al ballet: el "Grand pas classique" coreografiat pel mestre de ballet rus Victor Gsovsky amb música de Daniel François Esprit Auber.

Es tracta d'una coreografia molt exigent, creada especialment per als ballarins Yvette Chauviré i Vladimir Skouratoff, estrenada el 12 de novembre del 1949 al Teatre dels Camps Elisis de París. Anastasia i Denis Matvienko han pres el relleu de Chauviré i Skouratoff en una de les peces més enlluernadores, que suposa un gran desplegament del virtuosisme clàssic.

Al llarg de la segona part, grans ballarins com Anna Antonicheva, Dimitriy Gudanov, Elena Kuzmina, Irina Perren, Marat Shemiunov, Tatiana Bolotova, Alexander Omar i Kazuko Omori han anat desplegant sobre l'escenari grans peces de la història del ballet, entre les quals hi ha hagut l'adagi de la Rosa de "La Bella Dorment" de Txaikovski, amb coreografia de Marius Petipa, o l'adagi d'Espartac i Phrysia de l'"Espartac" d'Aram Khatxaturian, amb coreografia de George Kotvun.

El convidat especial de la nit, i un dels grans noms de la dansa actual, s'ha encarregat de posar el punt final a la gala. Ángel Corella, acompanyat de la ballarina japonesa Kazuko Omori, primera solista del Barcelona Ballet, ha aparegut a l'escenari per interpretar "Built to Fall Apart", amb música de Donald Knaack i coregorafia de Russell Dacker i, per acabar la nit, ha ballat D'Casta, ritmes de percussió populars coreografiats pel mateix Corella.
Anar al contingut