Barcelona

Els antiavalots del Mossos tindran una nova arma més precisa que paralitza el múscul

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra estrenaran una nova arma en les pròximes setmanes. És més moderna, precisa i eficaç que les escopetes de pilotes de goma. Amb la nova arma es dispara directament a l'objectiu però produeix menys lesions perquè el projectil és de plàstic i té una punta arrodonida que es deforma quan impacta.

Actualitzat
En les pròximes setmanes, la unitat d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra incorporaran un nou tipus d'arma més moderna que les de pilotes de goma utilitzades fins ara.

L'escopeta té un visor de precisió i un projectil de plàstic amb punta arrodonida que es deforma quan impacta amb l'objectiu. A diferència de les pilotes de goma, que es disparen a terra perquè rebotin, amb la nova arma es dispara directament a l'objectiu i paralitza momentàniament el múscul.
 
L'origen d'aquest model és a França, arran dels aldarulls de la tardor del 2005 als afores de París. El govern francès va idear una arma més eficaç i que produís menys lesions. La incorporació d'aquesta escopeta està pendent només d'unes modificacions en el reglament d'actuació dels antiavalots.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut