Unitats de rescat en plena feina
Encara s'espera trobar supervivents sota les runes
Ankara

Els afectats del terratrèmol de Turquia protesten per la falta d'atenció del govern d'Ankara

Els afectats pel terratrèmol del 23 d'octubre a Ercis, a Turquia, protesten per la falta d'atenció del govern d'Ankara. Els que s'han quedat sense casa es queixen que els camps de refugiats aixecats no estan prou condicionats i que no estan preparats per a les baixes temperatures que s'estan registrant a la zona. També es queixen que no hi ha prou aliments. El govern turc va dir al principi que podia afrontar tot sol les tasques humanitàries, però s'ha demostrat que és insuficient.

RedaccióActualitzat
Encara continuen les tasques de desenrunament, que s'estan fent amb molta cura perquè es creu que encara hi ha gent viva sota les parets ensorrades.

L'ajuda internacional anirà arribant de manera progressiva a Turquia després que el govern turc s'ha adonat que no pot gestionar la situació originada pel terratrèmol.

El sisme ha causat més de 500 víctimes mortals i ha deixat ferides més de dues mil cinc-centes persones a les localitats de Van i Ercis. En les últimes hores, el Ministeri d'Afers Estrangers ja s'ha posat en contacte amb els països que li havien ofert ajuda, als quals ha demanat material d'emergència. Vint-i-quatre hores després del terratrèmol, alguns supervivents s'han dedicat, a causa de la descoordinació, a saquejar els supermercats o els camions que portaven ajuda humanitària de la Mitja Lluna Roja. Ara, els equips d'emergència han pogut començar a identificar les víctimes mortals mitjançant els documents d'identitat i es continuen buscant supervivents.
Anar al contingut