Barcelona

Els Mossos patrullaran amb armilles antibales

El govern ha aprovat que el cos disposi d'equipament de seguretat que feia temps que reclamaven. Hi destina més de 6 milions d'euros.

RedaccióActualitzat

Els Mossos portaran armilles de seguretat. Era una llarga reivindicació dels agents i aquest dimarts ho ha aprovat el govern. Es destinaran més de 6 milions d'euros als nous equipaments de seguretat.

El Departament d'Interior comprarà 13.500 armilles lleugeres per als Mossos d'Esquadra fins a l'any 2016. Aquestes armilles, amb un cost total de 6,5 milions d'euros, seran antibales i també protegiran de ganivetades.

Es complirà així una llarga reivindicació dels sindicats que consideren que actualment els mossos que patrullen estan poc protegits perquè les armilles que hi ha ara pesen molt i no són pràctiques.

Fins ara, els mateixos agents que ho desitjaven se l'havien de pagar. El seu cost podia arribar als 700 euros.

L'armilla permet protegir la part central del cos dels agents de ganivetades o projectils de bala i el departament d'Interior les començarà a distribuir entre les patrulles de seguretat ciutadana.

Fa un temps, la conselleria va distribuir una enquesta entre els membres dels Mossos per conèixer quants estarien interessats a tenir armilla amb l'objectiu de pagar-ne un part, però els sindicats van oposar-s'hi perquè defensaven que l'equipament ha de ser facilitat de forma generalitzada com finalment s'ha aprovat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut