Manel Prat, director general de la Policia.
Manel Prat, director general del Policia.
Barcelona

Els Mossos obriran una investigació per aclarir qui va disparar projectils en la manifestació del 14-N

Interior dóna credibilitat al vídeo en què es veu un agent disparant durant el 14-N. El director general de la Policia, Manel Prat, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que miraran qui ha disparat i "prendran decisions".

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra obriran una investigació interna després que un vídeo, penjat a la xarxa, hagi desmentit la versió oficial que el 14-N no es van disparar projectils a Barcelona.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va negar al Parlament, que durant la vaga general del 14 de novembre agents antiavalots haguessin disparat pilotes de goma al Passeig de Gràcia, a la ronda Sant Pere o al carrer Casp de Barcelona. Un enregistrament difós per internet aporta una altra versió.

En el vídeo, penjat a YouTube per l'ONG Solidaritat i Comunicació, es pot veure com almenys un agent dispara a la confluència de la Ronda de Sant Pere amb el Passeig de Gràcia. Això és la zona on la manifestant Ester Quintana va resultar perdre un ull.

Interior dóna credibilitat al vídeo i, davant d'aquesta contradicció, el director general de la Policia, Manel Prat, ha assegurat que hauran "d'estudiar què ha passat". Prat ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que miraran "qui va disparar aquesta arma" i afirma que valoraran i prendran "les decisions oportunes a nivell intern".

Manel Prat també disculpa el conseller Felip Puig, de qui explica que va donar la versió que tenien d'informes interns i que "en cap cas va ser voluntat del conseller posar el més mínim dubte".

Pilotes no, però llançadora sí

Tot i això, el director dels Mossos, Manel Prat, insisteix que en cap cas els agents no van disparar boles de goma i que mai van intervenir al Passeig de Gràcia amb Casp, on es van produir els fets. Prat admet que en algun altre punt es va disparar amb l'arma anomenada llançadora, però assegura que aquesta mena de projectils no poden causar les lesions que presentava Quintana.

Ester Quintana, una barcelonina de 42 anys, ha denunciat els Mossos d'Esquadra per l'impacte que li va trencar el pòmul esquerre i li va seccionar el nervi òptic. Ester Quintana, amb diversos testimonis i imatges dels fets, ha presentat una querella contra els Mossos i el cap de la Brigada Mòbil.

El vídeo

Anar al contingut