Barcelona

Els Mossos investiguen la detenció amb força d'un home al Forat de la Vergonya, a Barcelona

Un veí ha gravat un vídeo en què es veu com quatre agents redueixen a cops i puntades un home.

Actualitzat

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra investiga si hi ha hagut desproporció en una detenció aquest dimecres a Barcelona. Els fets van passar a quarts d'onze de la nit a la zona del Pou de la Figuera, al districte de Ciutat Vella, més conegut com a Forat de la Vergonya.

Un veí va enregistrar la detenció, i al vídeo es veu com quatre agents redueixen amb cops i puntades un home.

El director general dels Mossos, Albert Batlle, ha explicat que els agents seguien l'home com a presumpte autor del robatori d'un iPad. L'home té antecedents per fets similars i es va negar a entregar la tauleta.

El veí que va gravar les imatges assegura que els policies es van tirar a sobre del sospitós després que els demanés el número de placa.

Gravada en vídeo

En la gravació es veu com, de sobte, un dels mossos aborda l'home i li dóna diversos cops. Després, la resta d'agents el redueixen.

El veí que va gravar les imatges assegura en el vídeo que l'home no ha fet res. Més endavant, el veí increpa els mossos i els alerta que ho està gravant tot. En el vídeo es pot veure com l'home es resisteix a la detenció i, un cop a terra, se senten crits.

Sense denúncia

El director general dels Mossos ha negat que el motiu de la detenció fos que el jove demanés als agents que s'identifiquessin amb el número de placa. També ha volgut desvincular l'actuació d'altres que han estat polèmiques a la zona.

Batlle explica que no hi ha hagut cap lesionat i que el detingut no ha presentat denúncia. També ha destacat la celeratitat amb què s'ha obert la investigació.

Els sindicats defensen la detenció

Els sindicats policials neguen que en cap cas hi hagi hagut mala praxi.

Una portaveu del Sindicat Autònom de Policies (SAP-UGT) ha explicat a TV3 que la intervenció policial "s'ajusta als procediments". Reconeix que l'actuació és contundent, però afirma que els agents sovint es troben en aquestes situacions.

Atemptat a l'autoritat

L'home va quedar detingut acusat d'atemptat a l'autoritat. Va passar la nit a la comissaria de les Corts i el van deixar en llibertat a l'espera que el jutge el citi a declarar.

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra estudia la detenció per comprovar si s'ha produït mala praxi per part dels agents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut