Cambrils

Els Mossos abaten cinc presumptes terroristes a Cambrils

Sis civils ferits i un agent dels Mossos ferit lleu en uns fets que la policia catalana tracta com a "atac terrorista"

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han abatut aquest dijous a la nit cinc presumptes terroristes a Cambrils. En un primer moment hi havia quatre presumptes terroristes abatuts i "un cinquè autor" ferit i detingut. Poc abans de les quatre de la matinada, els Mossos han anunciat la mort d'aquest cinquè presumpte terrorista.


Dels ferits, encara hi ha ingressades cinc persones als hospitals Joan XXIII, Sant Joan Reus i Santa Tecla: 1 de crític, 2 de greus i 2 de lleus, segons Emergències. 

Els presumptes terroristes han estat abatuts a la vorera de davant del Club Nàutic, al port de Cambrils. Els Mossos tracten els fets com un "atac terrorista" en què els membres de la cèl·lula s'haurien saltat un control policial, haurien atropellat tres Mossos i després haurien continuat envestint amb el vehicle diverses persones al centre de Cambrils, sis de les quals haurien quedat ferides. D'aquests ferits, dos es troben en estat greu.

Fonts policials diuen que els atacants anaven amb explosius, que han resultat ser falsos.

Hi hauria un agent dels Mossos ferit lleu.

Després d'aquest atac, els Mossos han interceptat els atacants i els han disparat.

 

 

L'atropellament ha provocat el pànic entre les persones que encara eren a la via pública en aquell moment, que han començat a córrer i s'han refugiat en bars i altres establiments que estaven oberts.

S'investiga la relació amb l'atemptat de Barcelona

Passada la mitjanit, els serveis d'emergències han informat d'un operatiu policial a Cambrils. Els Mossos creun que els presumptes terroristes tenen relació amb l'atac d'aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona, que ha causat 13 morts i un centenar de ferits.

 

La policia demana a la població que no surti de casa.

Prop de les tres de la matinada, els Mossos d'Esquadra han dit que, tot i que l'operatiu continuava obert, la situació estava "sota control".

 

Anar al contingut