Els Castellers de Barcelona han descarregat el 9 de 8 amb una sola enxaneta.
Els Castellers de Barcelona han descarregat el 9 de 8 amb una sola enxaneta.
Vilafranca del Penedès

Els Castellers de Barcelona es converteixen en colla de gamma extra en descarregar el 9 de 8

Els barcelonins han descarregat el 9 de 8 en la millor actuació de la seva història. Ho han fet amb una sola enxaneta

RedaccióActualitzat

Els Castellers de Barcelona han firmat la millor actuació de la seva història. Aquest dissabte, a Vilafranca del Penedès, han estrenat el 9 de 8. És el primer cop que els barcelonins van més enllà del 3 de 9 f, castell que han completat a la tercera ronda, després de descarregar a la segona el 4 de 9 f.

El 9 de 8, que han completat amb només una enxaneta, l'han provat de sortida, i a la descarregada l'han hagut de treballar a la part del tres. Amb aquest castell, que alguns qüestionen que s'inclogui entre els de màxima dificultat, han esdevingut la novena colla de gamma extra del panorama casteller. La colla ha acabat l'actuació carregant el pilar de 6.

Els Xicots de Vilafranca, en canvi, molt desassistits pel públic local, no han pogut amb el 3 de 9 amb folre, que han provat a la segona ronda, després de descarregar la torre de vuit amb folre. Quan entraven els dosos, l'aixecadora ha dubtat, i quan el desmuntaven, encara amb els quints a dalt, se'ls ha trencat. Hi han tornat a la tercera ronda, després de fer el 4 de 8, però amb quints l'han arriat avall.

A plaça també hi havia els Castellers de Sabadell, que han descarregat la clàssica de 8.

Anar al contingut