Barcelona

Els 150.000 exemplars del disc de "La Marató" s'esgoten en poques hores

Aquest diumenge ha començat el compte enrere per a una de les cites solidàries més importants de Catalunya: "La Marató" de TV3. Aquest any es lluita per fer front a les conseqüències de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. La data és diumenge, 18 de desembre, però el poble de Catalunya ja hi ha participat avui. El disc de La Marató s'ha esgotat en poques hores. Se n'han editat 150.000 còpies, que s'han venut al preu de 9 euros cadascuna. Per sisè any consecutiu diferents veus han cedit el seu talent a aquesta iniciativa. A més, els actes en benefici de "La Marató" ja han començat a moltes localitats catalanes.

Actualitzat
En poques hores s'ha exhaurit el disc de La Marató de TV3 als quioscos de Catalunya. El disc es podia adquirir aquest diumenge juntament amb "La Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", l'"Avui", "El Punt", l'"Ara", "El Público", "Mundo Deportivo", l'"Sport", el "Diari de Tarragona", el "Segre", el "Diari de Girona" i "La Mañana". No obstant això, si algú s'ha quedat amb ganes de comprar-lo, ho podrà fer a través de la botiga de TV3. El preu és 9 euros i n'hi ha 150.000 còpies. A la botiga també s'hi pot trobar el llibre de La Marató, al preu de 10 euros.

La nova edició del disc de La Marató destaca per la gran varietat d'artistes i estils musicals que conté, una barreja que el converteix en una peça única, gairebé de col·leccionista, i li permet arribar a un públic molt variat i unir moltes persones per una causa comuna.

Conté una hora de música, amb fins a 16 cançons que recorren els camins de la lírica, el jazz, el techno dance o el rock, entre d'altres. Cançons sobradament conegudes traduïdes al català i versionades per artistes com Montserrat Caballé i Montserrat Martí, que interpreten la popular banda de "Tarzan"; "You'll be in my heart", de Phil Collins, o Els Amics de les Arts, que s'atreveixen amb el "Don't look back" d'Oasis. També es pot sentir Martirio i els Mojinos Escozíos cantant per primera vegada en català.

En les cinc edicions anteriors se n'han venut fins a 517.000 còpies i s'han recaptat més de dos milions d'euros, que s'han destinat a les causes a què es dedica La Marató, enguany les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Lesions, per exemple, com l'ictus, que és la primera causa de mort en les dones i la primera causa mèdica de discapacitat en adults. En els últims anys, però, s'han millorat els protocols d'actuació urgent i s'han creat unitats específiques en alguns hospitals, fet que ha ajudat a reduir la mortalitat a la meitat.

Les produccions i les mescles musicals van a càrrec de Grabaciones Silvestres, Ten Productions i Aurha Studios. Pel que fa a la sintonia de "La Marató", una partitura original de Josep M. Bardagí, aquest any rep el tractament dels productors Toni i Xasqui Ten.

Comencen les activitats solidàries arreu de Catalunya

Aquest cap de setmana també s'han començat a fer nombrosos actes solidaris a diversos llocs del país amb l'objectiu de recaptar diners per a "La Marató". Un dels més agosarats ha estat la travessia que s'ha fet nedant des de l'Estartit fins a les illes Medes. Hi han participat un centenar de nedadors. Tot i que es recomanava als participants que anessin equipats amb vestits de neoprè, alguns atrevits han desafiat el fred i han fet la prova només amb banyador.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut