Elisabet II es dirigeix a les dues cambres del Parlament, aquest dimarts a Westminster. (Foto: Reuters)
Elisabet II es dirigeix a les dues cambres del Parlament, aquest dimarts a Westminster. (Foto: Reuters)
Londres

Elisabet II referma el seu compromís de servir el Regne Unit en la celebració dels seus 60 anys al tron

Com quan va fer fa 60 anys, la reina Elisabet II s'ha compromès aquest dimarts davant de diputats i lords a servir el Regne Unit "en els propers anys", en un acte històric al Parlament. Amb la pompa habitual de les grans ocasions, la reina, de 85 anys, s'ha dirigit a les dues cambres (la dels Comuns i la dels Lords) reunides a la gran sala de Westminster, la més antiga de l'edifici, amb motiu del seu Jubileu de Diamants, és a dir, sis dècades regnant.

RedaccióActualitzat
Tal com marca la tradició, la reina ha estat rebuda amb els assistents drets i el so de les trompetes dels guàrdies reials. En la seva intervenció, la monarca ha manifestat la seva total entrega i compromís amb el futur del Regne Unit. Elisabet II ha destacat la "resistència" i la "tolerància" que identifiquen el país i ha ressaltat el vincle entre el Parlament i la monarquia com a pilars del sistema polític britànic.

Després de la reina Victòria, l'actual reina és la segona monarca que celebra el Jubileu de Diamants. En les sis dècades que ha estat al tron, Elisabet II ha despatxat amb dotze primers ministres, des de Winston Churchill fins a David Cameron, i ha signat unes 3.500 lleis. "Ha estat un privilegi haver estat testimoni d'una part d'aquesta història i, amb el suport de la meva família, torno a dedicar el meu servei al nostre gran país i el seu poble, ara i en els propers anys", ha dit la sobirana, que també ha donat les gràcies al seu marit, el duc d'Edimburg, per haver estat la seva "fortalesa" i el seu "guia".

A més del "premier" Cameron i l'arquebisbe de Canterbury, Rowan Williams, també han assistit a l'acte els antics caps de govern laboristes Tony Blair i Gordon Brown. Visiblement emocionada, Elisabet II ha rebut aplaudiments durant alguns minuts i, en acabar l'acte, s'ha cantat l'himne britànic, "Déu salvi la reina".

Anar al contingut