Madrid

La borsa grega recula mentre que la majoria dels mercats europeus tenen guanys

La borsa espanyola ha sumat avui la seva vuitena sessió de guanys consecutiva després de pujar l'1,08%.

RedaccióActualitzat

Les borses europees es recuperen de les pèrdues moderades inicials després de la victòria de Syriza a Grècia. En canvi, la borsa grega ha caigut un 3,2%. La borsa espanyola ha sumat avui la seva vuitena sessió de guanys consecutiva després de pujar l'1,08%.

Durant aquest dilluns, les borses han digerit amb una relativa naturalitat el triomf de Syriza i la seva aliança amb la dreta nacionalista. En un principi, el color vermell dominava els índexs. L'espanyol queia un 0,4% i l'italià, un 0,8%. Però a mig matí ja tenien guanys moderats. L'únic parquet que ha estat en vermell durant gairebé tot el dia és el de Londres. L'euro també s'ha refet de la baixada de primera hora, quan ha arribat a canviar-se per sota del dòlar amb 11 centaus, i la prima de risc, tot i que s'ha tensionat, s'ha mantingut controlada, una mica per sota de com va tancar divendres. Ara està a 101 punts, amb la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys a l'1,39%.

La més mal parada és la borsa de Grècia, que ha arribat a caure més d'un 5%. No obstant això, ha tancat amb una caiguda d'un 3,2%.

A Tòquio, l'índex Nikkei ha obert amb una caiguda de 202,88 punts, un 1,16%. Wall Street ha obert en negatiu per la victòria de Syriza i per la tempesta de neu que cau a Nova York i altres zones del nord-est, que ha alterat el ritme habitual del país i ha paralitzat el trànsit. A Europa, en canvi, París ha avançat un 0,74%; Milà, un 0,8%; Londres, un 0,29% i Frankfurt, un 1,4%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut