Barcelona

El trencaclosques de comprar un bitllet de l'AVE per internet

Renfe ofereix preus barats per agafar l'AVE de Barcelona a Madrid, però no és gens fàcil trobar-los. Només són a la pàgina web i, un cop dins, el procés per comprar-los és realment complicat. És un dels motius que fan que, de moment, molts dels que busquen preus assequibles continuïn triant l'autocar.

Actualitzat

Cal tenir molt d'enginy i paciència per comprar bitllets de l'AVE a la xarxa. Per començar, s'ha de saber que si es volen bitllets barats s'han de comprar amb dues setmanes d'antelació i només per trajectes d'anada. Així doncs, si un vol anar a passar el cap de setmana a Madrid, primer ha de comprar un bitllet d'anada Barcelona-Madrid i després un altre Madrid-Barcelona.

Una vegada seleccionat l'origen, la destinació i el dia que es vol viatjar, el web busca els trens disponibles per aquella data i la icona de la "W" és la que indica que hi ha bitllets web disponibles. Ara bé, les incongruències del sistema fan que s'hagi de seleccionar el bitllet en classe turista normal, en aquest cas de 119 euros, per poder continuar la compra. És en el pas següent en què l'internauta pot seleccionar la tarifa web entre totes les disponibles i llavors el preu se li redueix als 47 euros. En aquest punt, ja pot comprar.

Renfe ja ha dit que té la intenció de canviar el mecanisme de compra de la tarifa web per fer-lo més simple i assequible.

Anar al contingut