El temps del cap de setmana

Les temperatures toquen fons aquesta matinada, amb gelades generals. Fins i tot alguna glaçada a la mateixa costa. Aquest dissabte farà sol amb boires gebradores a l'interior. La tramuntana es mantindrà al llarg de tot el cap de setmana.

Actualitzat
Al llarg del cap de setmana l'anticicló de les Açores s'acostarà una mica cap a la península Ibèrica. Al mateix temps, a casa nostra l'aire fred dels darrers dies marxarà diumenge de la mà d'un sistema frontal càlid que lliscarà pel Pirineu.

Dissabte, matí gèlid i amb glaçades
L'autèntic protagonista de dissabte serà el fred matinal. En algunes contrades serà el matí més fred d'aquesta temporada de tardor-hivern. En farà tant com divendres o més, amb valors de fins a -8 a les valls del Pirineu, -5 a la Depressió Central i per sota dels 5 a punts de la costa. Matí de glaçades generals. Les temperatures màximes es mantindran sense canvis, amb un ambient d'hivern, i no passaran dels 14 graus al migdia.

El cel continuarà serè i només a primera hora del dia hi haurà alguns bancs de boira a l'altiplà de la Segarra, nord de Ponent i Conca de Barberà. La tramuntana bufarà durant tot el dia a l'Empordà, amb cops que superaran els 80 km/h, i el mestral serà més feble i a tot estirar arribarà als 60.

Diumenge, arriba un sistema frontal
Un front càlid arribarà diumenge i lliscarà per les comarques del Pirineu. El dia es llevarà amb sol i només a la Vall d'Aran i al nord de l'Alta Ribagorça hi haurà nuvolositat amb algunes precipitacions febles al vessant nord. Nevarà una mica més a la tarda, amb una cota de neu que anirà pujant cap als 1.200 metres. El vent reapareixerà a alta muntanya amb cops superiors als 60 km/h.
A la resta del país farà sol. A les Terres de l'Ebre bufarà el mestral moderat amb algun cop superior als 70 km/h. Les temperatures es mantindran sense canvis o pujaran molt lleugerament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut