Terrassa

El temporal de vent deixa un rastre de destrucció especialment al Vallès, amb centenars d'arbres caiguts i teulades malmeses

La segona víctima de Terrassa era una noia de 16 anys que fins avui no ha pogut ser identificada

RedaccióActualitzat

Protecció Civil manté en fase d'alerta el pla de protecció per incidències Procicat 24 hores després del temporal de vent que ha travessat Catalunya. El vendaval ha deixat un rastre de destrucció al seu pas, especialment al Vallès. La força del vent ha deixat centenars d'arbres caiguts o arrencats i diverses teulades malmeses.

L'altra víctima de Terrassa, una noia de 16 anys

Ara bé, el més greu són les dues persones, un jove de 27 anys i una noia, que van morir sepultades a Terrassa sota un mur que va caure a causa de la força del vent. La noia no ha pogut ser identificada fins aquest dimecres. Es tracta d'una adolescent de 16 anys veïna de Terrassa. Precisament, a les dotze del migdia s'ha fet, a les portes de l'Ajuntament de Terrassa, un minut de silenci per les dues víctimes. 

L'alcalde, Jordi Ballart, ha explicat que el mur que ha caigut separa la vorera d'un solar propietat d'una constructora que ha de començar les obres. L'ajuntament no havia rebut cap requeriment en relació amb el mur, però en tot cas s'obrirà un expedient per saber exactament què va passar i les responsabilitats penals que se'n puguin derivar. Ballart també ha assegurat que s'estan dedicant els "màxims esforços" per arreglar tots els desperfectes.

Mentrestant, prop de 7.000 abonats, la majoria del Vallès i el Maresme, però també un centenar del Gironès, continuen sense subministrament elèctric.

​Pel que fa a la circulació de Rodalies, des de les 8 del matí funciona sense problemes l'R4, tallada en els trams entre Sabadell i Manresa. I, a la línia R3, la circulació ha quedat restablerta cap al migdia. Per contra, continua tallada la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i Coll de Pal pel temporal. La nevada també obliga a usar cadenes al port de la Bonaigua, al pla de Beret i a la BV-4031, entre Castellar de n'Hug i la Molina.

Fins a les 2.604 trucades al 112

Tot i que el temporal ja ha anat clarament a la baixa, segons Protecció Civil, aquesta nit els serveis d'emergències encara han rebut fins a 33 trucades per les ventades, la majoria del Vallès Occidental, que, juntament amb el Vallès Oriental i el Barcelonès, han estat les comarques més afectades. En el marc de tot l'episodi, les trucades al 112 van arribar fins a les 2.604, més de la meitat al Vallès Occidental.

Finalment, Protecció Civil recomana que la població s'allunyi dels elements que puguin haver quedat inestables a causa del fort vent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut