Barcelona

Una segona anàlisi descarta la presència de cèl·lules malignes al nòdul extirpat al rei

Una segona anàlisi ha confirmat que no hi ha presència de cèl·lules malignes al nòdul pulmonar que se li va extirpar al rei Joan Carles, segons l'últim comunicat de l'Hospital Clínic de Barcelona. Els primers estudis ja van descartar la presència de cèl·lules malignes, però s'ha fet un cultiu més exhaustiu per acabar-ho d'assegurar. Els metges del centre afirmen que es tracta d'un nòdul d'origen inflamatori. El monarca evoluciona de manera satisfactòria i se li ha retirat el drenatge toràcic i l'oxigen.

Actualitzat
El rei Joan Carles es recupera bé després de la intervenció quirúrgica per extirpar-li un nòdul pulmonar, que segons els resultats de les diverses proves és benigne.

Mentrestant el monarca continua reben la visita dels familiars i d'autoritats. Aquest dilluns ha acudit a l'Hospital Clínic de Barcelona la reina Sofia, la seva filla, la infanta Cristina, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Diumenge va ser el torn de les visites oficials. Zapatero va explicar que el monarca es trobava "fenomenal" i Montilla va destacar que hagi triat operar-se a l'Hospital Clínic de Barcelona, un centre mèdic del sistema sanitari públic català, cosa que "ens omple de satisfacció".

Dissabte mateix, el dia de l'operació, la reina Sofia va ser amb el rei i va destacar que el monarca tenia "una salut impressionant", i que està "molt bé i descansant".

Joan Carles I podria tenir l'alta hospitalària d'aquí a tres o quatre dies, i d'aquí a quinze dies podria recuperar l'activitat habitual sense fer esforços físics extraordinaris.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut