Barcelona

El primer premi de la Grossa de Cap d'Any, el 03473, a Lliçà d'Amunt

La meitat del premi s'ha venut en un supermercat Bonpreu d'aquesta localitat del Vallès Oriental, però l'altra meitat ha quedat per vendre. Cada bitllet rebrà 100.000 euros.

RedaccióActualitzat

El primer premi de la Grossa de Cap d'Any ha anat a parar al número 03473. Lliçà d'Amunt ha estat el municipi afortunat amb aquest premi, el més gran dels tres que s'han repartit aquest 31 de desembre. Els participants que tinguin aquesta combinació rebran 100.000 euros per bitllet.

El número s'ha venut en un supermercat Bonpreu d'aquesta localitat del Vallès Oriental, però la directora general de Tributs i Jocs, Elsa Artadi, ha explicat que la meitat de les butlletes no s'han arribat a vendre, per la qual cosa el seu import es dedicarà a finalitats socials.

Cal recordar, però, que també tenen premi els números anteriors i posteriors, i els que coincideixin amb les dues, tres i quatre últimes xifres de cada número premiat. Aquest ha estat el cas d'un home que assistia al sorteig en directe al Teatre Nacional de Catalunya i que estava assegut just al davant dels consellers Andreu Mas-Colell, de la consellera de Benestar, Neus Munté, i el d'Ocupació, Felip Puig.

Les càmeres mostraven la seva imatge cada cop que enfocaven a la fila d'autoritats, i així s'ha anat veient com el seu rostre s'il·luminava amb cada nova bola que queia. L'alegria i la sorpresa s'han barrejat amb la incredulitat quan ha comprovat que fins a quatre xifres de la combinació guanyadora coincidien amb la seva butlleta, que començava amb un 3.

Pel que fa al segon premi, el 77879, ha anat a parar a l'Escala i Tarragona. Concretament, s'ha venut en una estació de servei d'aquesta localitat empordanesa i, en el segon cas, a la Botiga del Cafè de la Rambla Nova de Tarragona. El tercer, el 88297, que ha caigut a Cardona i Barcelona, s'ha venut a la llibreria Can Lletres del carrer València de Barcelona i en un estanc del carrer Pere del Miracle de Cardona.

Com passa amb la loteria de Nadal, els premis superiors als 2.500 euros tributen un 20%.

El sorteig de la Grossa de Cap d'Any s'ha celebrat al TNC, on a banda de les extraccions de les boles s'han pogut seguir les actuacions musicals de Blaumut i Messengers (finalistes del programa "Oh happy day") i la dels capgrossos i geganters. Tot plegat en una gala presentada  per Xavier Grasset i Helena Garcia Melero que s'ha pogut seguir en directe a través de TV3, Catalunya Ràdio i aquest portal.

La primera edició del sorteig de la Grossa de Cap d'Any ha aconseguit una recaptació de 25 milions d'euros, superant totes les expectatives inicials. Els ingressos obtinguts, descomptats els premis, es destinaran a finalitats socials.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut