El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno.
El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno.
Sant Joan Despí

El president del TSJC planteja la retirada de la custòdia en casos de menors amb comes etílics reiterats

Miguel Ángel Gimeno no està d'acord a multar els pares dels menors que són atesos reiteradament per intoxicacions etíliques. El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però, creu que si aquesta situació es dóna sovint, caldria plantejar-se una possible retirada de custòdia ja que es pot considerar que els joves estan en una situació de desemparament.

RedaccióActualitzat
El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, no està d'acord a multar els pares dels menors que són atesos en centres sanitaris per intoxicacions etíliques de forma reiterada. Considera que això aniria en detriment del menor perquè en lloc d'anar al centre sanitari l'haurien de portar al davant de la justícia. En canvi, si aquesta situació es dóna sovint, Gimeno ha plantejat la retirada de custòdia. En declaracions a "Els matins" de TV3, Gimeno ha dit, en concret, que des de l'administració hi ha mecanismes per treure la custòdia i la potestat que tenen els pares sobre els fills si es considera que els joves es troben en una situació de desemparament", com podria ser aquests tipus de pràctiques si es donen de manera contínua.

La mesura de sancionar els pares de menors atesos per intoxicacions etíliques l'està estudiant el govern espanyol i formaria part d'un pla per intentar que els joves s'introdueixin en el consum d'alcohol més tard.

D'altra banda, el president del TSJC ha dit a TV3 que veu complicat que la Generalitat pugui tirar endavant la consulta sobiranista. Gimeno assegura que no n'hi hauria prou només amb la voluntat política per part del govern espanyol a l'hora de poder fer el referèndum, sinó que caldria modificar la Constitució perquè el procés tingui totes les garanties.
Anar al contingut