Mercè Pigem, vocal del Consell General del Poder Judicial.
Mercè Pigem, vocal del Consell General del Poder Judicial.
Madrid

La vocal del CGPJ Mercè Pigem renuncia al càrrec

Pigem portava 9.500 euros d'Andorra i, encara que això no és delicte, el president del CGPJ li va demanar que renunciés al càrrec

RedaccióActualitzat

Travessar la frontera d'Andorra amb 9.500 euros li ha acabat costant el càrrec a la vocal del Consell General del Poder Judicial proposada per CiU, Mercè Pigem.

Aquest diumenge ha anunciat que renuncia al seu càrrec, l'endemà que l'hi demanés el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes.

Pigem va reconèixer que havia travessat la frontera d'Andorra, on viu la seva mare, amb 9.500 euros, però va subratllar que no havia comès cap delicte ni falta administrativa, perquè es poden portar fins a 10.000 sense declarar. La seva germana, en canvi, portava 10.630 euros i se li va aixecar acta administrativa. Pigem va explicar que els diners eren un regal de Nadal de la seva mare.

Lesmes, però, li va demanar la renúncia perquè considera que els membres de la cúpula del Poder Judicial han d'actuar amb exemplaritat i generar confiança als ciutadans.

Pigem creu que la filtració d'aquesta informació és un intent de perjudicar CiU.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut