Dooley Wilson toca el piano per a Humphrey Bogart a "Casablanca".
Dooley Wilson toca el piano per a Humphrey Bogart a "Casablanca".
Estats Units

El piano de la pel·lícula "Casablanca" se subhasta per 2.700.000 euros

També s'han venut les portes d'entrada del Rick's Café i el primer guió mecanografiat

Actualitzat

La pel·lícula "Casablanca" ha estat protagonista d'una sonada subhasta als Estats Units. Entre altres objectes, s'ha venut el piano del mític Rick's Café, un dels més cèlebres de la història del cinema.

El preu final, amb impostos inclosos, ha arribat als 2.700.000 euros, superant de llarg totes les expectatives i els 620.000 de quan es va vendre per última vegada. Un piano de color fusta, decorat amb motius arabescos. Es tracta de l'instrument de l'escena de la pel·lícula on l'actriu Ingrid Bergman demana a Sam -és a dir, Dooley Wilson- que toqui i canti la cançó "As time goes by".

En aquesta subhasta també s'han venut les portes d'entrada del Rick's Café per 115.000 dòlars i el primer guió mecanografiat, per 85.000 dòlars, de la que, segons l'American Film Institute, és la segona pel·lícula més important de la història, només al darrere de "Ciutadà Kane". 

Així doncs, "Casablanca", guanyadora de tres Oscars, està considerada una de les millors pel·lícules de la història. "Play it again, Sam" ("Torna-la a tocar, Sam"), ha passat a la història com una de les seves frases més conegudes, tot i que no es pronuncia en cap moment de la pel·lícula. Davant del piano, Bergman li diu a Wilson: "Play it once, Sam. For old times' sake" ("Toca-la una vegada, Sam. Per recordar els vells temps").

 La casa Bonhams ha subhastat també desenes d'objectes provinents de cintes de Hollywood com  "El Mag d'Oz", "Doctor Jivago" o "Mogambo". 

Anar al contingut