Barcelona

El percentatge d'immigrants matriculats per al curs vinent cau per primer cop després de molts anys

El 14 de setembre començarà el nou curs escolar i les aules tornaran a obrir per acollir nens i nenes. Segons les dades que ha presentat el departament d'Educació, aquest any serà el primer des de fa anys en què cau el percentatge d'alumnes immigrants matriculats, però, en canvi, després d'anys de descensos, enguany hi ha més nens i nenes matriculats. En 10 dies s'incorporaran a les classes 1.200.000 alumnes, una xifra que se situa a nivells similars a la del 1992 i que significa la xifra més alta en 17 anys.

Actualitzat
Aquest curs escolar s'han matriculat als centres educatius catalans uns 23.500 alumnes més que l'any passat, una xifra que situa el total de nens i nenes que s'incorporaran a les aules a partir del 14 de setembre en 1.204.000.

Això representa que, després de la tendència de caiguda de l'alumnat que s'ha mantingut els darrers anys, es torna a les xifres de l'any 1992 i s'arriba a la xifra més alta d'alumnes en 17 anys. Així es recullen a les dades del Departament d'Educació que s'han donat a conèixer aquest divendres al matí.

Mentre que el nombre d'alumnes ha incrementat, aquest curs ha baixat per primer cop des de l'arribada de la immigració, el percentatge d'infants immigrants matriculats. S'han matriculat més alumnes immigrants que l'any passat en nombres absoluts tot i que el percentatge en relació a la població escolar és menor que altres anys i se stiua  en el 12,6%. El Departament preveu que s'estabilitzaran en aquestes dades.

Aquest any el sector públic té més pes i representa el 64% del sector. A més, aquest curs s'ha assolit també una xifra rècord d'alumnes que han escollit la Formació Professional, que se situa en els 100.000.

En total, més de 62.300 professors, uns 20.000 més que el 1992, començaran les classes aquest curs, un curs escolar que compta amb un pressupost de 5.150 milions d'euros. El 14 de setembre hi haurà 40 centres educatius nous i 64 grans ampliacions.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut