Estrasburg

El papa insta una Europa "envellida i reduïda" que "redescobreixi la seva ànima bona" i "no giri al voltant de l'economia"

El pontífex es dirigeix als europeus des del Consell d'Europa i del Parlament Europeu

Actualitzat

En el seu viatge a Estrasburg per parlar als europeus des del Consell d'Europa i el Parlament Europeu, el papa Francesc ha instat una Europa "envellida i reduïda" que "redescobreixi la seva ànima bona" i "no giri al voltant de l'economia". "Ha arribat el moment d'abandonar la idea d'una Europa atemorida", ha afirmat el pontífex des de l'Eurocambra.

Després d'assegurar que el món és avui "menys eurocèntric", Bergoglio ha enviat un missatge d'ànims als europeus i ha qualificat d'"impressió general de cansament i envelliment, d'una Europa vella, que ja no és fèrtil ni viva". En aquest sentit, ha demanat que Europa s'obri a la "dimensió transcendent de la vida" i ha recordat que en la seva història recent la paraula "dignitat" ha estat clau per explicar el procés de recuperació de la segona postguerra".

Abans de començar el seu discurs, els sis eurodiputats de l'Esquerra Plural -IU, Alternativa Galega d'Esquerres i ICV- han abandonat la cambra europea com a mesura de protesta. "Hem sortit perquè entenem que això és una institució pública i aquí no hi ha lloc per a sermons religiosos", ha dit la portaveu del grup, Marina Albiol.

El papa ha estat rebut pel president de la cambra, el socialdemòcrata alemany Martin Schulz, a les portes del Parlament Europeu, on s'han pogut sentir els himnes del Vaticà i d'Europa. Davant del PE, s'han habilitat pantalles gegants per seguir la seva visita; també els seus discursos dins de l'hemicicle europeu i del Consell d'Europa.

Es tracta del viatge més curt que ha fet el pontífex, ja que durarà menys de 4 hores, i no hi ha previst cap acte de caràcter religiós. Es tracta del primer viatge d'un papa a l'Eurocambra des de la visita de Joan Pau II, el 1988.

La visita precedeix el viatge de 3 dies que el papa Francesc farà a Turquia entre el 28 i el 30 d'aquest mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut