El Vaticà

El papa demana tendresa per afrontar les circumstàncies més dures de la vida

Aquest és el missatge del pontífex durant la celebració de la Missa del Gall al Vaticà, davant més de quatre mil persones

RedaccióActualitzat

El papa Francesc demana al món més tendresa. Durant la Missa del Gall que ha ofert a la basílica de Sant Pere del Vaticà, el pontífex ha convidat els catòlics a plantar cara a les dificultats que la vida els posa al davant: "Quanta tendresa necessita el món actualment! Paciència de Déu, proximitat de Déu, tendresa de Déu."

El màxim representant de l'Església catòlica ha recordat que el naixement de Jesús va il·luminar el món i ha animat els assistents a reflexionar sobre com es relacionen amb Déu. Davant 4 mil persones, el papa ha parlat de l'esperança de Déu en l'home, malgrat la corrupció i la violència dels pobles al llarg de la història, i ha demanat als cristians viure amb bondat i docilitat. L'acte ha estat retransmès per primera vegada en 3D i alta definició, i l'han seguit centenars de persones a l'exterior de la basílica, a través de quatre pantalles gegants.

El pontífex sortirà aquest dijous al migdia al mateix balcó que quan va ser escollit papa per llegir el seu missatge de Nadal i impartir la benedicció "urbi et orbi".

El papa, amb els refugiats

Unes hores abans de la Missa del Gall, el papa va voler mostrar la seva proximitat amb els cristians iraquians trucant a un grup de refugiats. En aquest país són molts els que han de passar el Nadal en camps de refugiats, als quals arriben fugint dels jihadistes d'Estat Islàmic.

A Betlem, milers de cristians arribats de tot el món es van aplegar a la mitjanit a l'església de la Nativitat, per sentir la missa de la nit de Nadal, a la qual també va assistir el president palestí, Mahmud Abbas, que va dir que el seu desig per al 2015 és que sigui un any de pau.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut