Presentació del nou portal de TV3 i Catalunya Ràdio
Presentació del nou portal de TV3 i Catalunya Ràdio.

"El nou portal farà l'accés més fàcil als usuaris", ha explicat Martí Patxot, director de Mitjans Digitals de la CCMA

Dilluns, 24 de novembre, TV3 i Catalunya Ràdio estrenen nou portal. El projecte digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'ha presentat aquest matí davant dels mitjans de comunicació a l'edifici Imagina, a Esplugues de Llobregat. Aquest és el centre de treball de l'equip de Mitjans Digitals, que ha liderat el projecte web i ha treballat amb l'objectiu d'oferir una experiència renovada en el consum digital dels con­tinguts de la ràdio i la televisió de referència a Catalunya.

Durant l'acte, conduït pel presentador del programa "Generació digital", de TV3, Lluís Marquina, els responsables del nou portal han explicat la filosofia del web i han mostrat la nova imatge, que estarà operativa a partir de dilluns.

Aquí teniu un resum de les declaracions de la presentació:

 

Martí Patxot, director de Mitjans Digitals

"L'entorn digital està en evolució contínua i ha canviat molt en aquests vint anys que la Corporació ha apostat pels continguts audiovisuals. Fa un any i mig, quan vam decidir tirar endavant aquest projecte ambiciós i innovador, teníem diversos portals amb arquitectures diferents. Llavors vam apostar per una renovació i per unificar-los en una plataforma més eficient i sostenible."

"L'objectiu del nou portal és renovar l'experiència 'online' dels usuaris per fer que l'accés sigui més fàcil."

"Amb un disseny centrat en l'audiència, hem col·locat l'usuari al centre. Es tracta que la seva experiència en qualsevol dispositiu sigui fàcil i que pugui accedir als continguts de la manera més ràpida i còmoda possible, per mitjà d'una tauleta, un telèfon mòbil o un ordinador. Volem que el web s'adapti a l'ús de cada persona."

Geni de Vilar, responsable de Producte de Mitjans Digitals

"Al menú, hi trobareu la declaració d'intencions de la nostra estratègia. D'entrada, vam analitzar les audiències per saber què vénen a buscar els usuaris al nostre web. Llavors, hem anat a buscar quin és el comportament de la gent i hem creat un espai al web perquè pugui trobar els continguts més fàcilment, a través del menú."

"L'objectiu és potenciar els continguts audiovisuals amb accessos a la programació més destacada de TV3 i Catalunya Ràdio. I també a través d'una presentació temàtica de les notícies d'actualitat, els esports, la cultura i el temps, en una aposta molt visual."

"Des de qualsevol pàgina del portal es pot accedir a tota l'oferta de directes de la televisió i la ràdio, i també és visible l'entorn a la carta, que ofereix dos serveis renovats per potenciar els vídeos i àudios d'arxiu."

"Pel que fa al sistema de distribució de continguts, s'ha fet un esforç important perquè la informació d'actualitat es pugui publicar amb més immediatesa."

 

Sílvia Costa, responsable de Disseny de Mitjans Digitals

"Abans de treballar en el nou portal, encaràvem el disseny de l'entorn web al dispositiu. Amb el nou projecte, el repte era que s'adaptés a l'usuari, a través del disseny adaptatiu o "responsive design", que ens ha canviat el plantejament i la manera de treballar."

"Hem fet un disseny minimalista, a base de mòduls, agafant l'essència dels continguts, amb l'objectiu que les funcionalitats de navegació siguin les mateixes, sigui quin sigui el dispositiu utilitzat."

"Hem fet servir el disseny 'mobile first', que implica treballar primer amb el mòbil, perquè l'experiència de l'usuari sigui tan confortable a través de la pantalla del mòbil com de l'ordinador."

 

Alberto Alejo, responsable tècnic de Mitjans Digitals

"Per fer el nou portal, tècnicament gairebé hem partit de zero, fent servir 'frameworks' del mercat."

"El producte que es veu quan et connectes al web és la punta de l'iceberg, però hi ha molts més canvis per sota que no es veuen i són molt importants, des de la renovació de les màquines al canvi d'ubicació de la plataforma."

 

tv3.cat

catradio.cat

ccma.cat

Anar al contingut